(+30) 694 0200 758

    Let’s Get SOCIAL!

TRAINING-PRO

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Η «λειτουργική» προπόνηση περιλαμβάνει διάφορα όργανα εκγύμνασης (σανίδες ταλάντευσης-ισορροπίας, Bosu, Swiss Ball, TRX, κυλίνδρους, Medicine Ball), τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από το χώρο της φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης. Η λειτουργικότητα δεν εξαρτάται τόσο από τα εξαρτήματα, αλλά από τη γνώση των προπονητών ως προς την πρόληψη και κυρίως, τη μείωση των τραυματισμών, αναλόγως με το τι τους προκαλεί.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δίνει έμφαση στους μύες, οι οποίοι σταθεροποιούν τις αρθρώσεις και είναι αυτοί που τραυματίζονται συνήθως, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον. Το σώμα χάνει την ιδιοδεκτικότητά του στην άρθρωση που έχει υποστεί τον τραυματισμό και χρησιμοποιώντας ποικίλο εξοπλισμό με σκοπό να αυξηθεί η ιδιοδεκτικότητα, ενισχύεται και η αποκατάσταση. Επιπλέον, αυτού του είδους ο εξοπλισμός εμπλουτίζει ιδιαίτερα ένα πρόγραμμα προπόνησης δύναμης.

FITBALL / SWISS BALL

Η Fitball ή Swiss Ball είναι ένα όργανο γυμναστικής, που προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες άσκησης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πλαστική μπάλα ισορροπίας με την οποία μπορεί να γυμναστεί ολόκληρο το σώμα.
Ο βαθμός δυσκολίας ποικίλει ανάλογα με την άσκηση και μπορεί να προσαρμοστεί στις δυνατότητες και ανάγκες κάθε ασκούμενου, κάνοντας το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασης προσιτό σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης.
Το σώμα αποκτά συμμετρική και αρμονική στάση μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις που εστιάζουν στο σημείο ισορροπίας. Η μπάλα προσφέρει ένα ασταθές περιβάλλον που προκαλεί το σώμα να προσπαθήσει περισσότερο για να ισορροπήσει.
Το βασικό πλεονέκτημα της Fitball/ Swiss ball είναι η έντονη και ολοκληρωμένη εκγύμναση των κοιλιακών. Χάρη στο σφαιρικό σχήμα της μπάλας, η ενεργοποίηση της κοιλιακής χώρας είναι απαραίτητη σε κάθε άσκηση για τη σταθεροποίηση λεκάνης, σπονδυλικής στήλης και ποδιών.
Μέσα από το προσωποποιημένο πρόγραμμα που παρέχει η ομάδα της Training Pro, οι ασκήσεις διαφέρουν ανάλογα με τον ασκούμενο και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από απλές ασκήσεις ισορροπίας για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, έως ειδικές ασκήσεις για αθλητές που επιθυμούν να ενδυναμώσουν συγκεκριμένες μυικές ομάδες και να αποκτήσουν σωστή στάση σώματος.
Χρησιμεύει ειδικότερα και για πρόληψη ή αποθεραπεία από τραυματισμούς, ενώ πρόκειται για έναν πολύ ασφαλή τρόπο εκγύμνασης. Η παρακολούθηση από ειδικό προπονητή είναι ουσιώδης, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η σωστή εκτέλεση των ασκήσεων δίνοντας έμφαση στη θέση του σώματος πάνω στη μπάλα και στην κατανομή του βάρους στους επιθυμητούς μύες.

Fitball

TRX  

Το TRX αποτελεί ένα σύστημα εκγύμνασης με ανθεκτικούς ιμάντες που αξιοποιεί το βάρος του σώματος ως αντίσταση και πραγματοποιείται με μεγάλο πλήθος και ποικιλία ασκήσεων.

Κάθε άσκηση απαιτεί την ενεργοποίηση ολόκληρου του μυϊκού συστήματος και πιο έντονα της κοιλιακής και ραχιαίας ομάδας. Η εκτέλεση των ασκήσεων στον αέρα μεγιστοποιεί την ενδυνάμωση των μυών και βελτιώνει την ισορροπία, την αντοχή και την ευλυγισία.

Ρυθμίζοντας τη γωνία και αλλάζοντας την κλίση του σώματος στην εκτέλεση κάθε άσκησης, βοηθάμε κάθε ασκούμενο να αποκτήσει πλήρη έλεγχο του σώματός του. Ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας του προγράμματος, υπάρχει η δυνατότητα αύξησης της αντίστασης μέσα από συγκεκριμένες κινήσεις.

Το TRX είναι ιδανική μέθοδος για ταχύτατα αποτελέσματα και την επίτευξη ενός σμιλεμένου και γραμμωμένου σώματος. Οι γρήγορες εναλλαγές ασκήσεων στοχεύουν στη ανάπτυξη της μυϊκής αντοχής και δύναμης ολόκληρου του σώματος, ενώ αυξάνουν την καύση του λίπους.

TRX

BOSU

Μια μέθοδος εκγύμνασης που μπορείτε να επιλέξετε σε personal ή group training με την ομάδα μας είναι η προπόνηση με το Bosu. Η μπάλα Bosu εφευρέθηκε το 1999 από τον David Weck και το όνομά της σημαίνει «και από τις δύο πλευρές». Πρόκειται για ένα όργανο γυμναστικής που μοιάζει με μπάλα κομμένη στη μέση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις δύο πλευρές, γυμνάζοντας το σώμα με έναν διασκεδαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Το ημισφαιρικό της σχήμα επιτρέπει την τοποθέτησή της με δύο τρόπους. Τοποθετώντας την με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, παρέχει μια ασταθή επιφάνεια, ενώ στερεώνεται καλά στο έδαφος. Αν τοποθετηθεί με την επίπεδη πλευρά προς τα πάνω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο για αεροβικές ασκήσεις και μυϊκή ενδυνάμωση.

Ο συνδυασμός σταθερής και ασταθούς επιφάνειας δίνει τη δυνατότητα για ένα ευρύ φάσμα συνδυαστικών και πολυαρθρικών ασκήσεων και απευθύνεται σε ασκούμενους όλων των επιπέδων. Με το πρόγραμμα Bosu της Training Pro θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ομοιόμορφη και συμμετρική στάση του σώματος.

Bosu

MEDICINE BALL

Η ιατρική μπάλα προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης μεγάλης ποικιλίας ασκήσεων, ενεργοποιώντας πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα και βοηθώντας στον νευρομυϊκό συντονισμό. Η χρήση της είναι εύκολη και συστήνεται τόσο για αποδοτική εκγύμναση, όσο και για αποκατάσταση τραυματισμών.