(+30) 694 0200 758

    Let’s Get SOCIAL!

TRAINING-PRO

ΗΙΙΤ (High Intensity Interval Training)Τι σημαίνει ΗΙIΤ;

Η Υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT), (ονομάζεται επίσης «Υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση» (Hiie) ή «Sprint διαλειμματική άσκηση» (SIT)) είναι μια ενισχυμένη μορφή διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται περίοδοι μικρής έντονης αερόβιας άσκησης με λιγότερο έντονες περιόδους ανάκαμψης. Είναι μια μορφή καρδιαγγειακής άσκησης. Οι συνήθεις συνεδρίες HIIT μπορεί να κυμαίνονται από 4 έως 30 λεπτά. Αυτές οι σύντομες, έντονες προπονήσεις παρέχουν βελτιωμένη αθλητική ικανότητα και φυσική κατάσταση, στοχεύουν δε στη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης καθώς και στη καύση του λίπους.
Η φιλοσοφία της μεθόδου αυτής είναι ότι τα αποτελέσματα της άσκησης μεγιστοποιούνται όταν η αερόβια άσκηση έχει μεγαλύτερη ένταση και μικρότερη διάρκεια απ΄ ότι αερόβια χαμηλής έντασης και μεγαλύτερης διάρκειας.
Η ένταση μιας αερόβιας άσκησης μπορεί να μετρηθεί (και) από τον αριθμό των σφυγμών του αθλητή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Γενικά στην ΗΙΙΤ ένας επιθυμητός στόχος σφυγμών είναι το 90% των μέγιστων σφυγμών του αθλητή, τους οποίους κάποιος μπορεί να βρει αφαιρώντας την ηλικία του από το 220. Για παράδειγμα όταν κάποιος είναι 25 χρονών, οι μέγιστοι χτύποι της καρδιάς του είναι 220-25= 195 το λεπτό, άρα με την ΗΙΙΤ στοχεύει σε 195 Χ 90%= 175-176 χτύπους το λεπτό.


Γιατί HIIT στην Training Pro;

Στην Training Pro επιμελούμαστε το πρόγραμμα άσκησης κάθε πελάτη ξεχωριστά ώστε να επιτυγχάνουμε τα μέγιστα αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο.
Εφαρμόζουμε ένα διάστημα «προσαρμογής» (adaptation) που ενδυναμώνει τους τένοντες και τους συνδέσμους στις αρθρώσεις για την αποφυγή τραυματισμών.
Οι προπονητές είναι άρτια καταρτισμένοι, με γνώσεις φυσικοθεραπείας και sport medicine για την αποκατάσταση αλλά και την θωράκιση του μυοσκελετικού συστήματος.

 

Προπόνηση με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή

Η διαφορά της προπόνησης με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή είναι ότι δουλεύεις το σώμα σου με κάποιον που έχει πρώτα ξεπεράσει τα δικά του όρια!
Ο Νίκος Λαγός είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις τριπλούν, σύμβουλος φυσικής αγωγής, γυμναστής αποκατάστασης και πτυχιούχος Φυσιοθεραπείας (Bsc) από το University of East London.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της HIIT PRO?

1.Γρήγορο αλλά πολύ αποτελεσματικό. Μελέτες έδειξαν ότι 27’ HIIT / 3 φορές την εβδομάδα ισοδυναμούν με 60’ jogging / 5 φορές την εβδομάδα
2. Αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό (RMR) για τις επόμενες 24 ώρες λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης οξυγόνου μετά την άσκηση, και μπορεί να βελτιώσει τη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου (VO2 max) πιο αποτελεσματικά από ότι κάνει η παραδοσιακή, μεγάλη σε διάρκεια αερόβια προπόνηση
3. Μπορεί να γίνει παντού και χωρίς εξοπλισμό, με πλειομετρικές ασκήσεις
4. Παρά το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που απαιτείται, με την HIIT μπορείτε να διπλασιάσετε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας καύσης του λίπους διατηρώντας τη μυϊκή μάζα
5. Η μεγάλης διάρκειας αερόβια προπόνηση έχει αποτυπωθεί ως η καλύτερη μέθοδος για να καύση λίπους, γιατί όπως πιστεύεται ευρέως η χρησιμοποίηση των λιπαρών οξέων συνήθως συμβαίνει μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά προπόνησης. Η HIIT αντιτίθεται κάπως σε αυτό το πλαίσιο, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει αποδειχθεί ότι καίει λίπος πιο αποτελεσματικά. Μπορεί να υπάρχει μια σειρά από παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας
6. Για τους ήδη καλά προπονημένους αθλητές, οι βελτιώσεις στην απόδοση είναι δύσκολο να επιτευχθούν παρά μόνο μέσω της προπόνησης υψηλής έντασης. (Μια μελέτη του 2009 από το Driller και τους συνεργάτες του έδειξε 8,2 δευτερόλεπτα βελτίωση στα 2000μ κωπηλασίας μετά από 4 εβδομάδες HIIT σε καλά προπονημένους κωπηλάτες. Αυτό ισοδυναμεί με σημαντική βελτίωση 2% μετά από μόλις 7 προπονήσεις)
7. Η HIIT επίσης μειώνει σημαντικά την αντίσταση στην ινσουλίνη και προκαλεί προσαρμογές σε σκελετικούς μύες, που οδηγούν σε ενισχυμένη οξείδωση λίπους των σκελετικών μυών αλλά και τη βελτίωση της ανοχής στη γλυκόζη